Activiteiten

KLOOTSCHIETEN

We maken een korte wandeling van een 1 km over een landelijke zandweg waarna we op een verharde weg tussen de weilanden gaan klootschieten. De kloot is een kleine bal van beukenhout, op 3 plaatsen doorboort en gevuld met lood. Klootschieten is vooral bekend in Oost Nederland. Daar kent het ook zijn herkomst van, vroeger was de kloot een ronde steen.

  » Algemeen
  » Boerengolf
  » Highland Games
  » Kruisboog schieten
  » Klootschieten
  » Skiken
  » Ganzenbordspel
  » Schilderworkshop
  » Groeps arrangement
  » Djembé - percussieworkshop
  » Spel met Boom Events
  » Muzikaal met  Rita

 

klootschieten

Klootschieten wordt in de regel gespeeld in groepen van 3 tot 5 personen. Er wordt altijd met meerdere teams tegelijk geschoten, waarbij de teams fungeren als jury voor elkaar. Hierdoor is klootschieten uitermate geschikt voor een uitstapje met familie, vrienden, verenigingen en bedrijven.

 

 

klootschieten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De teamleden werpen om beurten, door hard en zuiver onderhands werpen moet getracht worden de kloot zo ver mogelijk over het parcours te laten rollen. Het team waarvan de kloot het verst achter is, is aan de beurt zodat de teams gezellig bij elkaar blijven. Vanaf de plaats waar de kloot blijft liggen, gooit het volgende teamlid. Dit mag vanuit een aanloop. De arm maakt een zwaai van 180 graden . Wanneer een kloot tijdens het schieten, een tegenstander of spullen hiervan raakt, mag er opnieuw geschoten worden.

Het is de bedoeling om de afstand tussen start en finish in zo min mogelijk schoten af te leggen. Als de kloot de finishlijn is gepasseerd, worden het aantal meters geteld voorbij de finishlijn. Bij het gelijk eindigen van 2 groepen, is het laatste schot met het grootste aantal meters voorbij de finish doorslaggevend. De winnaar is bekend!
Alle deelnemers moeten steeds goed opletten, diegene die schiet waarschuwt de anderen met een roep, komt ie of pas op!

Klootschieten 5,00 per persoon (kinderen onder de 7 jaar gratis).
Klootschieten, incl. vooraf of na afloop koffie, thee, frisdrank met cake, peperkoek € 7,00 per persoon. Overige consumpties € 1,60

Kleding advies: sportief met wandelschoenen of laarzen.

Vooraf reserveren.